Malt kaffe
Malt kaffe og skjønnhetstips
Å bruke malt kaffe og å gå tilbake til naturen betyr en skjønnhetsrutine du alltid kan bruke med god samvittighet. Her er noen måter å gjøre det på som kan komme til å overraske deg:
- Når levd liv viser seg under dine øyne som en oppblåst masse, kan du ta vare på den malte kaffen din fra din morgenkopp, la den kjøle seg ned og plasser under øynene dine mens du tar deg et varmt bad i 20 minutter. Skyll så bort med kaldt vann.
- En god "kaffeskrubb" er kjent for å fungere bra til eksfoliering og massasje for å minimere cellulitter og tørr hud.
- En naturlig måte til å lett tone eller forsterke ditt kastanjebrune hår på ville være å bruke malt kaffe blandet i hårbalsamen og la blandingen få virke i håret ditt i minst 5 minutter.
- Malt kaffe kan gi huden din mer glans når du rører sammen 1 spiseskje malt kaffe med 2 spiseskjeer naturlig yoghurt. Bruk som en maske på ditt nyvaskede ansikt og la blandingen sitte på på i 15 minutter. Huden vil få mer strålende glød enn før.
Ukjente kaffefakta
Her er noen kaffefakta du sannsynligvis ikke visste om, før du leste dette i dag, som er ganske interessant:
- 48 år er gjennomsnittlig alder på en barista i Italia, som selvsagt er en jobb det står respekt av.
- I Hellas og Tyrkia blir den eldste personen alltid servert kaffe først.
- Cowboykaffe er en legendarisk historie om hvordan cowboyer brygget sin kaffe ved å bruke en ren sokk (håper vi) med malt kaffe i, nedsenket i vann og kokte over bålet til den var varm, sterk og klar.
3 feil man bør unngå
Neste gang du kaster den posen med malt kaffe, husk på det du leser her:
- Å bruke ufiltrert vann, eller vann rett fra springen, kan gi et stort utslag på kaffen din, avhengig av vannkvaliteten hvor du bor.
- Det er viktig å huske på at kaffe ikke må lagres i fryseren. Det eneste man må huske på er å hindre luft, fuktighet, varme og lys i å komme til den malte kaffen din.
- Å ikke bruke nok kaffe per kopp er en vanlig feil. Følg instruksjonene på pakken, eller finn ut hvor mye som smaker best, og husk det.
Holdbarhet på malt kaffe
Malt kaffe vil dessverre aldri ha lang holdbarhet sammenlignet med hele kaffebønner. Derfor må du lagre den som best du kan for å få mest mulig smak ut av den i så lang tid som mulig. Det sies at etter 2 uker vil kaffens smak begynne å forandre seg. Kaffekjennere vil sannsynligvis si at dette skjer før også. En lufttett sterilisert krukke vil være det beste valget.
Malt kaffe og skjønnhetstips
Å bruke malt kaffe og å gå tilbake til naturen betyr en skjønnhetsrutine du alltid kan bruke med god samvittighet. Her er noen måter å gjøre det på som kan komme til å overraske deg:
- Når levd liv viser seg under dine øyne som en oppblåst masse, kan du ta vare på den malte kaffen din fra din morgenkopp, la den kjøle seg ned og plasser under øynene dine mens du tar deg et varmt bad i 20 minutter. Skyll så bort med kaldt vann.
- En god "kaffeskrubb" er kjent for å fungere bra til eksfoliering og massasje for å minimere cellulitter og tørr hud.
- En naturlig måte til å lett tone eller forsterke ditt kastanjebrune hår på ville være å bruke malt kaffe blandet i hårbalsamen og la blandingen få virke i håret ditt i minst 5 minutter.
- Malt kaffe kan gi huden din mer glans når du rører sammen 1 spiseskje malt kaffe med 2 spiseskjeer naturlig yoghurt. Bruk som en maske på ditt nyvaskede ansikt og la blandingen sitte på på i 15 minutter. Huden vil få mer strålende glød enn før.
Ukjente kaffefakta
Her er noen kaffefakta du sannsynligvis ikke visste om, før du leste dette i dag, som er ganske interessant:
- 48 år er gjennomsnittlig alder på en barista i Italia, som selvsagt er en jobb det står respekt av.
- I Hellas og Tyrkia blir den eldste personen alltid servert kaffe først.
- Cowboykaffe er en legendarisk historie om hvordan cowboyer brygget sin kaffe ved å bruke en ren sokk (håper vi) med malt kaffe i, nedsenket i vann og kokte over bålet til den var varm, sterk og klar.
3 feil man bør unngå
Neste gang du kaster den posen med malt kaffe, husk på det du leser her:
- Å bruke ufiltrert vann, eller vann rett fra springen, kan gi et stort utslag på kaffen din, avhengig av vannkvaliteten hvor du bor.
- Det er viktig å huske på at kaffe ikke må lagres i fryseren. Det eneste man må huske på er å hindre luft, fuktighet, varme og lys i å komme til den malte kaffen din.
- Å ikke bruke nok kaffe per kopp er en vanlig feil. Følg instruksjonene på pakken, eller finn ut hvor mye som smaker best, og husk det.
Holdbarhet på malt kaffe
Malt kaffe vil dessverre aldri ha lang holdbarhet sammenlignet med hele kaffebønner. Derfor må du lagre den som best du kan for å få mest mulig smak ut av den i så lang tid som mulig. Det sies at etter 2 uker vil kaffens smak begynne å forandre seg. Kaffekjennere vil sannsynligvis si at dette skjer før også. En lufttett sterilisert krukke vil være det beste valget.